kahve101 – Kahve Sozlük
1. kahve çekirdeği türleri
• (bkz:arabica)
• (bkz:robusta)
• (bkz:liberica)
• (bkz:excelsa)
2. kahve çekirdeği i̇şleme yöntemleri
• doğal (natural)
• yıkanmış (washed)
• honey i̇şleme
3. kahve kavurma seviyeleri
• light roast
• medium roast
• dark roast
4. kahve öğütme seviyeleri
• i̇nce öğütme (espresso, türk kahvesi)
• orta öğütme (pour-over, aeropress)
• kalın öğütme (french press, cold brew)
5. demleme yöntemleri
• türk kahvesi
• espresso
• pour-over (v60, chemex)
• french press
• aeropress
• cold brew
• moka pot
6. kahve ekipmanları
• kahve değirmenleri
• kahve makinesi türleri
• tamper
• kahve terazisi
• filtre türleri
7. sütlü kahve çeşitleri
• latte
• cappuccino
• flat white
• macchiato
• cortado
8. sıcak kahve çeşitleri
• americano
• mocha
• ristretto
9. soğuk kahve çeşitleri
• cold brew
• frappe
• iced latte
• nitro coffee
10. kahve aromaları ve tadım profilleri
• asidite
• gövde
• tatlılık
• bitterlik
11. kahve terimleri
• crema
• blooming
• extraction (ekstraksiyon)
• over/under extraction
12. kahve tarihi
• kahvenin kökenleri
• kahve kültürü ve yayılışı
• ülkelerin kahve ritüelleri
13. kahve üretim bölgeleri
• latin amerika
• afrika
• asya-pasifik
14. kahve ve sağlık
• kafein miktarları
• faydaları ve zararları
15. kahve sanatı (latte art)
• temel teknikler
• popüler tasarımlar
16. ünlü kahve markaları ve çekirdek kaynakları
• dünya genelinde markalar
• özel çekirdek kaynakları
17. kahve tadımı (cupping)
• tadım aşamaları
• tadımda dikkat edilecek noktalar
18. barista teknikleri
• kahve demleme teknikleri
• kahve sunumu
19. kahve sektörü
• üretimden tüketime zincir
• sürdürülebilirlik
20. kahve mitleri ve gerçekler
• yanlış bilinenler
• doğru bilgiler