sca (specialty coffee association), kahve sektöründe standartları belirleyen ve kahve kalitesini değerlendiren bir kuruluştur. sca, kahve çekirdeklerinin tat, aroma, doku ve diğer özelliklerine göre bir skor verir ve bu skor, kahve çekirdeklerinin kalitesini belirler.
sca tarafından verilen skor, 80 ile 100 arasında değişir ve 80 puanın altında olan kahve çekirdekleri "specialty" olarak değerlendirilmez. özellikle, 80 ile 84 arasında olan kahve çekirdekleri "kırmızı" olarak değerlendirilir, 85 ile 89 arasında olanlar "sarı" olarak değerlendirilir ve 90 ile 100 arasında olanlar "yeşil" olarak değerlendirilir. yeşil olarak değerlendirilen kahve çekirdekleri, genellikle dünya çapında en iyi kahve çekirdekleri olarak kabul edilir.
sca tarafından verilen skor, kahve çekirdeklerinin tat, aroma, doku ve diğer özelliklerine göre verilir ve bu skor, kahve çekirdeklerinin kalitesini belirler. kahve çekirdeklerinin tat, aroma, doku ve diğer özellikleri, kahve çekirdeklerinin üretiminden ve işleme sırasındaki adımlardan etkilenir. bu nedenle, sca tarafından verilen skor, kahve çekirdeklerinin kalitesini belirler ve kahve çekirdeklerinin tat, aroma, doku ve diğer özelliklerine göre verilir.
sca tarafından verilen skor, 80 ile 100 arasında değişir ve 80 puanın altında olan kahve çekirdekleri "specialty" olarak değerlendirilmez. özellikle, 80 ile 84 arasında olan kahve çekirdekleri "kırmızı" olarak değerlendirilir, 85 ile 89 arasında olanlar "sarı" olarak değerlendirilir ve 90 ile 100 arasında olanlar "yeşil" olarak değerlendirilir. yeşil olarak değerlendirilen kahve çekirdekleri, genellikle dünya çapında en iyi kahve çekirdekleri olarak kabul edilir.
sca tarafından verilen skor, kahve çekirdeklerinin tat, aroma, doku ve diğer özelliklerine göre verilir ve bu skor, kahve çekirdeklerinin kalitesini belirler. kahve çekirdeklerinin tat, aroma, doku ve diğer özellikleri, kahve çekirdeklerinin üretiminden ve işleme sırasındaki adımlardan etkilenir. bu nedenle, sca tarafından verilen skor, kahve çekirdeklerinin kalitesini belirler ve kahve çekirdeklerinin tat, aroma, doku ve diğer özelliklerine göre verilir.